Laevigatus Hovenier
wie-ben-ik

Wie ben ik

Mijn naam is Peter Bleijs. In 2006 ben ik met Laevigatus Hovenier in Waalre gestart met tuinonderhoud en tuinrenovatie. Mijn hoveniersopleiding heb ik gevolgd aan de Groenschool Helicon in Eindhoven. Ik ben op latere leeftijd als hovenier begonnen. Werken in de buitenlucht en mijn interesse voor bomen en planten maken dit voor mij het ideale beroep en maakt dat ik iedere keer opnieuw met enthousiasme begin aan het tuinonderhoud of tuinrenovatie.

Actief

Ik ben actief lid van Wilde Weelde en de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners. Tijdens bijeenkomsten ervaar ik iedere keer weer de veelzijdigheid van mijn vakgebied en leer ik iedere bijeenkomst weer iets nieuws over beplanting, tuinproducten, werkwijzen en ondernemerschap. Wilde Weelde is een vakgroep van hoveniers, kwekers, ontwerpers en leveranciers van duurzame materialen, bij wie natuurvriendelijk werken centraal staat. De VHG is de brancheorganisatie van hoveniers.

Flora en Fauna

Mijn ideale tuin biedt een groeiplek voor planten en biedt een schuilplaats en een voedselbron voor vogels, vlinders en bijen. Ze hebben een nuttige functie en bieden meer in de tuin om naar te kijken. Met variatie in bollen, vaste planten, heesters en bomen ontstaat het hele jaar rond een natuurrijke tuin.
Mijn voorkeur gaat uit naar een verzorgd beeld van strak gesnoeide hagen, rechte grasranden en op een natuurlijke wijze gesnoeide heesters en bomen.