Laevigatus Hovenier
nieuws

Nieuws

17-12-2018 | Tuincursus De Levende Tuin
11 februari 2019 start de Volksuniversiteit Waalre een nieuwe tuincursus ‘De Levende Tuin’. Peter Bleijs (Laevigatus Hovenier) geeft de cursus.

Meer kennis
Een tuincursus in een leslokaal. Het is helaas niet anders. Met meer kennis van zaken wordt tuinieren veel leuker. We starten de eerste bijeenkomst met de zorg voor de bodem, waar zich een verborgen wereld van wormen, bacteriën, springstaarten ophoudt, die zeer belangrijk is voor de planten in onze tuin. De cursus biedt veel praktische adviezen over tuinonderhoud zoals ‘hoe en wanneer’ u planten het beste kunt snoeien en wanneer u het beste kunt sproeien. Niet alleen ‘hoe’ u het beste iets kunt aanpakken, maar ook bij het ‘waarom’ wordt uitgebreid stilgestaan.

Aantrekkingskracht
In uw tuin hoeft u niet alles zelf te doen. U kunt ook de natuur een handje laten meehelpen, bijvoorbeeld bij het bestrijden van bladluizen. Chemicaliën heeft u daarbij echt niet nodig. Boeiende insecten overigens die bladluizen. Er zijn nog veel meer insecten en dieren geďnteresseerd in uw tuinplanten. Sommige planten hebben een enorme aantrekkingskracht op vogels en vlinders. Met hun komst brengen zij meer leven in uw tuin en voor u is er daardoor meer te beleven. Maar hoe verleidt u hen om uw tuin te bezoeken? Tuinflora en -fauna staan komen ruim aan bod.

De Levende Tuin
Met ‘De Levende Tuin’ kiest u voor een duurzame tuin waar planten, dieren en u als tuinbezitter graag verblijven. En waar voor elk iets te beleven is. Leuk als u zich inschrijft. Het aantal cursusplaatsen is beperkt. Inschrijven kan hier.

Cursusdata
Vier bijeenkomsten van 19:30 – 21:45 uur (incl. pauze)

Ma 11 februari 2019 Bodemkennis
ma 25 februari 2019 Plantenkennis
ma 11 maart 2019     Tuinonderhoud
ma 25 maart 2019    Tuinfauna
Terug